28 Aralık 2008 Pazar

2009 Yılı Aşım Sezonu müracaatlarının kabulüne başlandı

T.J.K. Karacabey Pansiyon Hara, İzmit/Merkez, Adana/Seyhan, İzmir/Torbalı,Trakya/Silivri Aşım İstasyonlarında ve Mahmudiye Aşım İstasyonunda/Şanlıurfa Pansiyon Harasında 2009 Yılı aşım sezonu için müracaatların kabulü, 29 Aralık 2008 Pazartesi günü başlayıp, 12 Ocak 2009 Pazartesi günü saat 17.00’de sona erecektir.

İngiliz aygırları görmek için lütfen tıklayınız

Arap aygırları görmek için lütfen tıklayınız
--------------
İngiliz aygırlarda en yüksek aşım ücretleri 8.000 YTL ile Victory Gallop ve Royal Abjar'ın olurken , Arap aygırlarımızda ise 7.000 YTL ile Haberbatur ve 5.000 YTL ile Odinhan ve Rikardo'nun gözüküyor ...... Yine sıfat adetlerine bakıldıgında Araplar aygırlarımızda 2000 YTL aşım ücretli Bolkar'ın 75 sıfat adeti gozukurken , İngiliz aygırlarımızda ise en yuksek sıfat adetlerının Mountain Cat (6.000 YTL) - 80 , Okawango (5.000 YTL) - 80 , Sports Hero (3.500 YTL) - 80 ve Scream To Scream , Always A Classic,Islambol (2.000 YTL)- 80 ..'da olduğu gözüküyor...

10 Aralık 2008 Çarşamba

2008 YILI ARAP AYGIRLARIMIZIN İSTATİSTİK VE KAZANÇ LİSTESİ















Haberbatur'un vermiş olduğu kosan yavrularının sayısının çokluğu hemen göze çarpıyor. Zaten bu istatistiği de dogal olarak onu kazanc sıralamasında ılk sıraya cıkarmıs durumda.Lider tayı Kafkaslı olan Caş ise yuzdeye vurulunca oldukca verımlı bır donem gecırmıs.Yalaz'ın koşan yavrularının hepsi yarıs kazanmayı basarırken , Şövalye özellikle Hayatım ıle ıyı bır ıstatıstık yakaladı. Onumuzdekı donemlerde kazanan yavru sayısının daha da artacagına ınanıyorum..

8 Aralık 2008 Pazartesi

DİYARBAKIR'A TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HİPODROMU !

Geçtiğimiz gün Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Türkiye Jokey Kulübü tarafından Diyarbakır'da açılacak Diyarbakır Hipodromu'nun tanıtım toplantısı yapıldı. İlk önce haberimize bakalım ... Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 'Eskilere benzemeyelim, eskiler gibi olmayalım ve bizi eskilere benzetmesinler, seçim öncesinde temel atıyorlar' dedirtmemek için bu tür projelerin tanıtımını salonlarda yaptıklarını söyledi. Doping kontrol binası, netice padoğu, eyerleme yerleri, kır kahvesi ve nalbanthane gibi yerlerin bulunacağı hipodrom, yaklaşık 50 kişiye de istihdam alanı oluşturacak. Slayt gösterimiyle başlayan toplantıda konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 'Eskilere benzemeyelim, eskiler gibi olmayalım ve bizi eskilere benzetmesinler' diye seçim öncesinde temel atmadıklarını belirterek, "Bu tür projeleri salonlarda Diyarbakırlılar'a tanıtıyoruz. Bu proje, beni en çok heyecanlandıran bir projedir. Çok asil davranışları ve çok soylu karakterleri, küheylan ata benzetirler. Bunu Diyarbakırlılar da bilir. Bu proje yaklaşık 10 milyon YTL altyapı gerektiriyor. Bunun parası da ayrıldı. Bu proje bin 500 hektarlık alanda yapılacak. Bütün işlemleri tamamlandı" ifadelerini kullandı.
Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Aydın ise '' Diyarbakır'ın misyon ve vizyonu açısından çok büyük bir yatırımdır. Markalaşması açısından çok önemli bir hizmet. Diyarbakır Valiliği Hizmet Vakfı Başkanlığınca yapılıyor. Aynı zamanda müteahhitliğini yapıyoruz. Hipodromun yapıldığı yer daha önce meraydı. Bu nedenle köylülerle bir sıkıntı vardı. Tabi Hizmet Vakfı olduğu için köylüler destek verdi. Hipodrom Diyarbakır'ın imajını olumlu etkileyecek. Bittiği taktirde burada 250 kişi çalışacak. 500 at yetiştirici olacak. Önemli bir istihdam yaratacak. Diyarbakır için yeni bir piknik alanı olacak. Aynı zamanda ekonomik katkı sağlayacak. Sınırları içerisinde bulunduğu belediyeye yaklaşık 2.5 milyon YTL gelir ve eğlence vergisi şeklinde katkısı olacak.'' Aydın, Diyarbakır'ın gün geçtikçe çok güzel şeylerle anılacağını, kentin güzelliklere layık olduğunu anlatarak, yatırım yapan insanlarda tedirginlik olduğunu, ancak gelip gördükleri zaman öyle olmadığını fark ettiklerini kaydetti.
İlk önce Mehdi Eker'in Diyarbakırlı olduğunu ve bu yuzden bu projeye buyuk onem verdıgını belırteyım. Bir ilimize daha hipodrom yapılması kuşkusuz atçılık açısından gayet güzel bir olay (istihdam yaratması acısından da guzel bır olay,tabı halk arasında neden fabrıka degıl de hıpodrom yapılıyor seslerı de var) ancak eleştirim hipodrom yapımına verılen onemın diğer bazı hassas konularda gosterılmedıgı yonunde. Örnegın yıne dogu ıllerımızdekı Elazığ-Şanlıurfa Hipodromu'ndaki koşuların ve atların kalitesinin oldukça düşük olması . Bunun dışında İstanbul dahil bir çok hipodromumuzda at sahiplerinin ahır müracaatlarında zorluklarla karşılaşması...Bunun gibi sayılabılecek bir çok önemli eksiğimiz var. Sadece bır kac ornek vermek ıstedım. Bu tür yatırımların yapılmadan önce ilk olarak bu sorunlara ağırlık verılmesı gerekmekte...

7 Aralık 2008 Pazar

PRENSES YURT DIŞINDA BİR AYGIRA ÇEKİLECEK

Geçtiğimiz hafta başlayan Tattersalls satışlarında satış katalogunda yer alıp bir anlamda tanıtımını yapan Ribella için Taşbeklerin düşüncesi bu satışlarda kısrağın katalogda yer alıp tanıtımını gerçekleştirmekmiş. Yakın bir zamanda Ribella yurt dışındaki bir aygıra çekime gidecek ancak bunun hangi aygır konusu olacağı netleşmemiş durumda.. Önümüzdeki haftalar bu konuda yeni gelişmeler olacaktır..